ESCOLA NOVA 21

L’Escola Nova 21 és un projecte fundat, inicialment, pel centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill l’any 2016 amb l’objectiu de transformar el sistema educatiu català. En aquest temps, s’han afegit dues entitats més, la Universitat Oberta de Catalunya i EduCaixa al projecte amb la intenció de poder-lo duu a terme, amb unes dades significatives, a nivell comarcal. 

L’objectiu principal d’aquest projecte, segons el seu director Eduard Vallory, estret “és doble: primer, contribuir a una presa de consciència de la necessitat de transformació educativa [...], i segon, catalitzar els coneixements i procediments existents per a fer possible aquesta transformació.” Per a poder duur a terma aquests objectius, el projecte compte amb la participació de 481 centres educatius que representen el 15% de centres del sistema educatiu en ensenyança obligatòria. D’aquests, un 68% de titularitat pública, un 40% que són o tenen secundària, i un 15% d’alta complexitat. 



El programa té una durada de tres anys, el motiu, segons el web oficial del projecte, es focalitza en “una catalització en la voluntat de canvi, generar una forta implicació ciutadana i social en el repte d’actualitzar el sistema educatiu, i facilitar que els diversos agents del sistema educatiu, inclosa l’administració educativa, esdevinguin progressivament agents coordinats de treball sistemàtic per a l’actualització. L’impacte del programa, doncs, no és limita als tres cursos, sinó que pretén que en aquests tres cursos es posin les bases d’una transformació integral duradora en el temps.”



Escola Nova 21 engloba centres públics i concertats perquè, segons els fundadors del projecte, volen contribuir a què tots els infants i joves sense excepció gaudeixin d’un aprenentatge rellevant i amb sentit. Es centra en l’educació obligatòria i en el servei públic, articulat a través del Servei d’Educació de Catalunya, que inclou els centres públics i els concertats doncs vol contribuir a l’actualització del conjunt d’aquest Servei, que és el finançat pels pressupostos públics.



L’equip que forma aquest projecte són:

Coordinació


Fathia Benhammou
Directora de programes


Eduard Vallory
Director del programa Escola Nova 21


Boris Mir
Director adjunt del programa Escola Nova 21

Equip de projecte


David Pérez
Coordinador del programa Escola Nova 21


Marina Gay
Directora de xarxes del programa Escola Nova 21


Lola Martínez
Coordinadora de comunicació del programa Escola Nova 21


Carles López
Coordinador de xarxes del programa Escola Nova 21


Marta Pujadó
Coordinadora de formació del programa Escola Nova 21


Sara Yamaka
Coordinadora de gestió del coneixement del programa Escola Nova 21



La seva seu està situada al carrer de Provença, 324, 08037 Barcelona i el seu número de contacte és 934 58 87 00 i la seva pàgina web és Escola Nova




Pàgines de referència:

Redacció de TV3, Els 30 centres que arrencaran el projecte Escola Nova 21 [En línia], Espanya, 2017 [consultat: 22 de Novembre del 2017]. Disponible en:
http://www.ccma.cat/324/els-30-centres-que-arrencaran-el-projecte-escola-nova-21/noticia/2790430/

Fundació Jaume Nofill, Escola Nova 21. Aliança per un sistema educatiu avançat [En línia], Espanya, 2017 [consultat: 22 de Novembre del 2017]. Disponible en:
http://www.fbofill.cat/escola-nova-alianca-un-sistema-educatiu-avancat

Escola nova 21, L’horitzó del canvi.[En línia], Espanya, 2017 [consultat: 22 de Novembre del 2017]. Disponible en:
https://www.escolanova21.cat/

EduCaixa, Escola Nova 21.[En línia], Espanya, 2017 [consultat: 29 de Novembre del 2017]. Disponible en:
https://www.educaixa.com/-/escola-nova-21

Comentarios